Casamitjana creu que l'Ajuntament no arriba a la ciutadania
27 de juliol, Magda Casamitjana: “Sí, seguim amb la intenció de traslladar la quarta escola a la zona de Les Arenes, enlloc dels Grecs”. 18 d’agost, Antoni Rodríguez: “Ho estem valorant. Fins que no sigui un fet, no afirmaré que no construirem als Grecs”. Aquesta falta de coordinació entre l’alcaldessa i el regidor d’Educació són corrents en molts governs de tots nivells, i Casamitjana vol evitar-ho. L’alcaldessa es marca com a “prioritat” millorar la comunicació interna i externa del Consistori. “L’Ajuntament no comunica bé ni dintre de l’ens, perquè no hi ha prou comunicació entre els treballadors i regidors; ni fora, perquè no tota la informació arriba als rosincs”, reflexiona l’alcaldessa després d’haver encarregat una anàlisi sobre la comunicació en el Consistori. I ja anuncia mesures: Enric Matarrodona, fins ara tècnic de l’àrea de Cultura, es convertirà en cap del gabinet de Comunicació. Matarrodona, que ha estat director de diversos mitjans de comunicació de la província, se suma així a l’actual equip de Comunicació, format per Cristina Ujeda i Martí Parada. Ujeda s’ocupa de la recollida d’informació, l’actualització del web i la difusió de notícies. En canvi, Martí Parada està especialitzat en el disseny de publicacions com butlletins i cartells, que conformen una imatge corporativa que l’Ajuntament ha potenciat des de l’any 2004. Ara qualsevol reproducció del Consistori segueix unes normes per ”recuperar una imatge unitària i ben definida”, comenten des del Servei de comunicació i premsa. Afegeixen que el gabinet és “l’encarregat de la producció i revisió de qualsevol element gràfic de comunicació interna o externa que es produeixi a l’Ajuntament”.
Ràdio pública amb futur incert
Roses tindrà ràdio pública, i així queda reflectit als pressupostos de l’any que ve. “Serà una ràdio que es basarà en l’empenta del CAR i de la gent jove”, anuncia l’alcaldessa, “sense oblidar les associacions, com l’Espai de Dones Rodhes, o la gent jubilada”. La ràdio tindria el CAR com a seu i el govern ha encarregat el projecte al responsable del centre, Edgar Tarrés. “Sabem que la llicència està concedida”, anuncia Tarrés, “i quan estigui confirmat, demanarem pressupost per fer un projecte tècnic”. El responsable del CAR no dóna dates concretes perquè el procés “requereix la seva burocràcia”. Però, Empordà TV també mostra les seves cartes. L’Ajuntament de Castelló vol que l’empresa gestioni la seva llicència radiofònica. El director de l’emissora, Enric Badosa, ha plantejat el mateix projecte al consistori rosinc: “La solució seria fer una sola emissora per Roses i Castelló, amb informacions de les dues viles i la resta, amb emissions produïdes per nosaltres”, explica Badosa. El propietari de Televisió de Roses ha parlat amb l’alcaldessa i Edgar Tarrés, i una cosa té clara: “l’Ajuntament té diners; però nosaltres, infraestructures. La ràdio que podem fer nosaltres, no la pot fer el Consistori”.
Alcaldessa mediàtica
L’Hora de l’alcaldessa, a Empordà TV, ha perdut en els darrers mesos el monopoli del contacte directe amb la batllessa. El departament d’Alcaldia ha presentat fa unes setmanes una campanya titulada Una estona amb l’alcaldessa, que vol promoure les trobades entre Casamitjana i els ciutadans, dins i fora del despatx. A més, el web de l’Ajuntament (www.roses.cat) inclourà un espai de diàleg amb Casamitjana, tal com facilita actualment la plana no oficial RosesDigital. “L’espai permetrà una relació molt directa”, augura l’alcaldessa, però subratlla: “aquesta vegada amb noms i cognoms”, en referència a l’anonimat que permet RosesDigital. I mentre Empordà Televisió és un referent informatiu pels rosincs, l’alcaldessa assegura que es recuperà el projecte de televisió comarcal pública. La TDT, que s’instaurarà de manera definitiva a les nostres llars l’any 2010, permet que l’Alt Empordà disposi de quatre canals locals. Un d’ells ha de ser públic i participat pels ajuntaments de Roses, Figueres, Castelló i Vilafant. L’any 2005 els quatre municipis van tractar el tema, però no van arribar a cap acord. “El projecte està aturat, però cal refer les converses tant des de la Diputació com des dels ajuntaments”, es proposa l’alcaldessa socialista i diputada provincial, animada per Joan Pluma, representant de dos consorcis de Comunicació de la Diputació.
Més informació: "La nostra emissora sempre ha respectat la pluralitat". Entrevista a Enric Badosa, director d'Empordà TV
Publicat a Revista de Roses, desembre 2007
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada