CiU acusa el quadripartit d’interessos urbanístics

El líder de l’oposició, Carles Pàramo, assegura que seguirà al capdavant del partit

06/06/08

“Aquest acte no és una revenja, no és una rabieta nostra”, assegurava Montserrat Mindan. El grup rosinc de CiU va organitzar el passat 6 de juny al Teatre Municipal un acte per fer balanç del primer any a l’oposició. El líder, Carles Pàramo, va donar la raó a Mindan, però va recordar-li, de forma afectuosa i anecdòtica, que en català correcte “rabieta es diu rebequeria”. Ja seriós, Pàramo sentenciava: “Volem fer balanç per lleialtat a vosaltres, necessitem expressar què fem i on anem”. I va afegir que ja havien passat per una “fase de reflexió” i que ara es senten “animats i amb força”. El míting es preguntava: Hem perdut un any?. Tot i això, des dels primers minuts els regidors convergents van confirmar-ho.




CiU creu que Roses ha perdut un any. Acusen al quadripartit rosinc de desgovern, de descoordinació i de treballar per interessos econòmics no generals. La número dos del partit, Montserrat Mindan, va denunciar que els membres de l’executiu rosinc “són els reis dels grans titulars a la premsa i ells mateixos saben que moltes coses no s’arribaran a fer o no són viables”.

El líder, Carles Pàramo, va deixar-ho clar: seguirà al capdavant de CiU de Roses.L’exalcalde va comentar que molta gent pensava que deixaria la política uns mesos després del sobtat canvi de govern, però assegura que confia en l’equip i el projecte convergent. Amb metàfores i símbols, el cap de l’oposició va acusar el govern de Casamitjana de cedir als interessos econòmics i urbanístics: aquest hivern, quan Pàramo passava al vespre per davant de consistori, “la llum de l’Alcaldia sempre estava apagada mentre que la llum d’Urbanisme, allà a Can Jordà, sempre la veia encesa”. I va exemplificar-ho: “per què creieu que han aturat el nostre projecte a la zona Sud 1?”. Es referia als pisos, alguns de protecció oficial, que CiU va projectar darrere de l’IES Cap Norfeu. “Està aturat perquè volen passar de 800 habitatges a 1.100, d’això sí que en saben”, va sentenciar.

Pàramo va recórrer al to familiar i irònic, mentre que la veu pròpia dels mítings, la va posar Montserrat Mindan. La número dos, amb veu enfadada i gesticulant com mai, es preguntava: “Per què abans parlaven de crítiques polítiques i ara les nostres intervencions són revenges del passat?”. Des de la tribuna, Mindan va denunciar que l’actual govern encara no ha decidit la ubicació de la quarta escola, la Montserrat Vayreda, i que el quadripartit ha obviat durant l’any les associacions i la societat civil rosinca.

L’exregidor d’Organització i Promoció Econòmica, Pere Juanola, va parlar de “l’any del desgovern”. En clau econòmica, va queixar-se de la pujada de taxes anunciat per l’executiu, tot destacant que els actuals grups governants “volien congelar els impostos durant la campanya electoral”. D’altra banda, Juanola va minimitzar la deslocalització de la multinacional Zodiac: “Ara potser se’n van però, de moment, hi ha 250 persones que han treballat durant deu anys”.

Les dues regidores que s’estrenen aquesta legislatura, Irene Bühler i Montserrat Sastre, van parlar en clau ciutadana. Sastre va reclamar una potent zona de vianants digne per passejar-hi i Bühler va alertar que Roses és plena d’obres. “Som al juny i el poble no està preparat per rebre visitants, que són el nostre motor econòmic”, deia la regidora amb el suport de part del públic, que assentia amb el cap.

La sala d’assajos del Teatre va reunir gairebé un centenar de persones, una quantitat que equivaldria al 5% dels vots rebuts per CiU a les passades eleccions municipals, i la mitjana d’edat superava els cinquanta anys. Hi havia ciutadans anònims, veterans del partit, exregidors convergents i algunes reconegudes figures del panorama cultural de Roses.

L’ambient era familiar i relaxat, tal com Francesc Sastre va confirmar. El regidor convergent va anunciar que parlava “com al carrer”. Va fer autocrítica: “alguna part de culpa devem tenir” del canvi d’executiu. Però també va ser ell qui va fer el discurs més dur amb el govern. Acompanyat d’exemples, Sastre va acusar el quadripartit d’indecència, immoralitat, mediocritat, arrogància, prepotència, mala educació... i de donar tranquil•litat. Assegura que ara Roses és una vila més tranquil•la perquè “ja no tenim en Pillo [el regidor Joan Esteve Danés] que ens inoportuni quan sortim al carrer”. A més, l’exregidor de Cultura i Festes va acusar al consistori actual d’assetjament laboral (textualment de “mobbing”) contra alguns treballadors municipals.

Qui diria que l’alcaldessa, Magda Casamitjana, era tan sols a cinc metres de l’acte, a la sala gran del Teatre com a espectadora d’un concert organitzat per un institut. I qui diria que, en acabar l’acte, l’alcaldessa va coincidir amb alguns dels assistents a la porta. Però les parets estan insonoritzades i Casamitjana no devia sentir un dels desitjos del míting: “Si Déu vol, només ens queden tres anys d’aquest govern”, va dir amb veu solemne la regidora Montserrat Sastre.