Roses homenatja el seu millor paladar, Roger Viusà




Ple absolut a l’homenatge del poble de Roses al sommelier Roger Viusà. Hi havia corredisses dels treballadors municipals per fer encabir tothom al teatre. Però l’ambient era familiar i tendre. “S’ho mereix, és d’aquelles persones que es fa estimar”, se sent per aquí. Per allà una familiar bromeja: “Quan pugi a l’escenari hem de cridar: guapo!”. Viusà, guardonat divendres passat amb la màxima distinció del consistori rosinc, la Dracma de Plata, rebia felicitacions de totes bandes: autoritats, però també familiars, amics, coneguts i saludats. I de tot arreu: de Roses i de Palau Saverdera, els seus dos bressols.

El sommelier, agraït per la distinció, va recordar l’important paper del vi a Roses: “Sense el poble de Roses, l’Empordà, la tramuntana, el mar, la terra i el vi no seríem com som. Són els valors que tenim i el vi n’és un d’ells”. La carrera de Roger Viusà, de trenta anys, és vertiginosa: iniciat a l’hostelaria a la comarca, format al gironí Celler de Can Roca, crescut al restaurant Moo de Barcelona i coronat enguany com el segon millor sommelier del món. L’alcaldessa, Magda Casamitjana, va ressaltar l’impecable trajectòria de Viusà, la seva prometedora carrera professional i va agrair-li “portar el nom de Roses al món”.

El vi va ser present a la festa. De forma simbòlica, amb el frenètic ball del Xirimí del Grup de danses tradicionals de Roses. I també de forma material, amb una degustació de vins dels cellers amb firma rosinca. Aquí també, ple absolut.

Publicat al setmanari Empordà, del 19 d'agost de 2008