El polèmic càrrec de confiança

Gaspar Gallego. Regidor de Turisme.

“Quan no necessiti els seus serveis, Mònica Camps marxarà”




L’Àrea de Turisme va contractar fa uns mesos Mònica Camps, rosinca que es va presentar quarta a les llistes del GIR (Grup Independent de Roses) en les darreres eleccions. Camps fa d’assessora al regidor Gallego, del mateix partit. Gallego defensa l’elecció de la seva mà dreta.


Quines funcions desenvolupa la nova assessora?

Quan vam arribar aquí, l’Àrea de Turisme no era res més que un taulell on es donava informació. Calia preparar un projecte, parlar amb la gent, consensuar amb altres àrees, posar en comú amb els tècnics... Era una feinada immensa. Per tant, vam contractar una persona [Mònica Camps] que ens ajudés a preparar aquests projectes. I ella és una de les persones que ha estat al darrere de preparar aquest símil de patronat de turisme, un punt que anunciàvem al programa electoral del GIR. I a partir d’aquí hem contractat els tècnics, que no parlem de qualssevol, és l’equip que va preparar el màrqueting de Barcelona 92, és gent que sap de què va.



Des de l’oposició es va criticar que el nomenament no fos per concurs públic. Per què es va recorre a aquest tipus d’elecció?
No buscàvem un professional que ens costés un munt de diners. Ens valia
“Quan no necessiti els seus serveis, Mònica Camps marxarà”gent d’aquí, que conegui Roses, que t’ajudi a contactar amb el teixit econòmic de la vila, que prepari un dossier. Això ens costa tres vegades menys que amb un extern.

CIU es referia a tècnics...
CIU critica una cosa que s’ha afartat de fer. Tenim un Ajuntament que està atapeït de càrrecs de confiança, que nosaltres hem mantingut perquè nosaltres entenem que no es pot jugar amb el pa de les persones. El cas d’aquesta persona [Camps] que ha estat tan criticada és un cas més. Amb una diferència, aquesta persona sap que marxarà quan no necessiti els seus serveis o quan jo marxi.

Mantenen els càrrecs de confiança, però el fins ara director de la Fundació Història i Natura, Joan Juanola, ja no ocupa el càrrec.
No ocupa aquest càrrec.

Però continua a l’Ajuntament?
Sí. Continua contractat. No és un funcionari, però segueix contractat.

Què fa? Assessora?
Sí.

A aquesta Àrea?
Aquesta Àrea i Alcaldia. Sobretot aquesta Àrea. Se l’ha mantingut perquè és una persona molt capacitada... Mira, així podràs dir ‘en aquest moment el regidor m’ensenya uns estudis de Juanola’. [Mostra vuit dossiers].

Més informació al web oficial del GIR (Grup Independent de Roses.


Publicat a Revista de Roses, juliol de 2008.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Li recordo senyor Gallego que el senyor Juanola no ocupaba un càrrec de confiança a la Fundació, ja que els càrrecs de confiança són aquells que estan habilitats com a tal al propi Ajuntament. Quan vostés varen entrar a l'Ajuntament únicament hi havia un càrrec de confiança. Després d'un any de legislatura vostés en tenen 4. Senyor Gallego vosté és d'aquells que es pensa que els ciutadans som una mica tontets i que ens pot enganyar quan vulgui, d'aquí tres anys veurà que els ciutadans no som tan curtets com vosté pensa. Per cert, si darrerament ha dit que el Patronat de Turisme no s'arribarà a fer no creu que ja no té sentit que el seu càrrec de confiança, segons vosté una persona tan coneguda a Roses i amb tant de contactes, es mantingui ocupant la seva plaça d'assessoria?. També caldria que tingués en conte que perque un persona desenvolupi una feina qualificada, cal que tingui els estudis, la preparació i l'experiéncia necessàries per dur-la a terme. Quina preparació té la senyora Camps, quins estudis, quina experiència?. Senyor Gallego, confessi-ho per dignitat, està pagant favors polítics!!!

Per cert, al senyor Juanola l'heu tractat com no està escrit. Prou d'enganyar als ciutadans, dexi's de xerrameca i comenci a donar idees i a oferir projectes reals i productius, és a dir, comenci a treballar que ha passat un any i no han fet res del que varen prometre en el seu programa electoral a part de pintar el mercat municipal, que casualment també ho ha fet un altre integrant de la seva llista política!